Så länge mamma har bh och smink kommer dottern också vilja ha det

Jag stör mig som bara satan på den här nya ”nu förbjuder vi butiker att sälja bh:ar till 10 åringar” kampanjen. Yep, jag sa det. Jag stödjer inte denna kampanj ens en procent (dock stödjer jag ”let’s bojkotta alla klädbutiker forever” kampanjen jag har med mig själv).

Det är det gamla vanliga. Istället för att ta tag i problemet, dvs. oss själva, så attackerar vi någon annan (butikerna) istället. Det är ju enkelt, praktiskt och så slipper vi analysera vårt eget ansvar, tjoho!

Kära mammor som är med i kampanjen: Hur ofta ser din dotter osminkade vuxna kvinnor i sin vardag? Hur ofta går du själv osminkad till en fest eller till jobbet? Hur ofta går du ut utan bh? Hur ofta badar du ens utan bikiniöverdel? Hur ofta ser din dotter nakna kvinnobröst? Bara så där? Är det konstigt att din dotter vill ha en bh att dölja brösten med om hon aldrig någonsin har sett kvinnobröst utan en bh?

Behovet av bh och smink uppstår inte i ett vakuum, det har uppstått pga av att era döttrar alltid har fått se kvinnor på detta vis. Sminkade och bh-klädda. Alltid. Hon kanske till och med alltid har sett dig sminkad och bh-klädd. Är det då konstigt att det nakna ansiktet och överkroppen ter sig konstig för henne? Hon har lärt sig att det ska vara så.

Det är vårat ansvar att lära dem att det inte alls behöver vara så. Lösningen är inte att attackera Lindex utan att attackera oss själva. Varför badar inte du med brösten bara? Varför går du aldrig runt utan bh? Varför har du aldrig varit på en fest osminkad? Varför? Besvara det varför:et och du har svaret på varför din dotter vill ha en bh.

Barn vill vara vuxna, de flesta vill vara som sina föräldrar. Om du vill att ditt barn ska lära sig endera värderingar måste du leva dessa värderingar. Sluta använda bh själv, sluta köpa modemagasin där varje par bröst är sexuellt övertäckta, starta en gerilla som saboterar reklampelare, prata med dina vänner och lärarna på din skola. Det är så ni skapar förändring. Inte genom att en enda butik i detta hav av kapitalism slutar sälja en enda vara.

Annonser

3 responses to “Så länge mamma har bh och smink kommer dottern också vilja ha det

  1. Det ligger mycket i uttalandet ”Barn gör som du gör och inte som du säger.”

  2. Spot on!! Riktigt bra.

  3. Jag vill ha BH av en väldigt enkel anledning, jag skulle inte kunna vistas ute bland folk, män alltså.. utan att känna det som att jag var totalt naken. Jag har provat vara utan då jag ogillar detta fanskap på min kropp men jag stååår bara inte ut med alla äckliga blickar. Ryser av tanken. Hade inte bröst varit så sexualiserade idag så hade jag gladeligen skuttat omkring utan mitt skydd.. det är så sjukt hur kvinnors bröst gått ifrån att bara varit en källa till mat för våra små till att ammande kvinnor ombeds gå ifrån en restaurang/fik så fort tutten måste fram. Bah euw. Isolera dig själv under tiden du ammar kvinna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s