Härmed dedikerar jag 2013

Förra året var ju Strindbergs år, men vems år är 2013 egentligen? Det är inte en endaste som har lagt fram ett förslag, inte någon. Trist. Jag hade hoppats att detta skulle bli en återkommande tradition, att vi fortsättningsvis alltid dedikerar år åt människor som har dött. Men nepp, ingen verkar vara det minsta intresserad av att ta tag i saken så jag får göart själv. De jag har att valt ut som extra speciella är:

Josephine Cochrane – Hon uppfann för tusan diskmasiken liksom <—- saker som faktiskt förtjänar att hyllas.

Emily DavisonDenna brittiska dam må se trevlig ut men hon kämpade för sin rösträtt. Bland annat genom att sätta eld på saker, bomba en ministers hus och slänga sig framför kungens häst. 

Tyvärr kommer jag inte på så många fler som dog 1913 (förutom brännvinskungen då men jag känner att han inte riktigt behöver ett eget hyllningsår).

Grattis Cochrane och Davison, i år är erat år! Rekommenderade aktivitet kan bland annat vara att göra konstverk av sin diskmaskin (alt. ett bildkollage om du behöver diskmaskinen till annat), att lägga sig raklång på valfri trav/galopp bana samt såklart läskiga affischer av två kvinnor som bistert stirrar ut dig.

Annonser

One response to “Härmed dedikerar jag 2013

  1. För att få ett helt år tillägnat sig måste man även ha uttalat sig förnedrande om kvinnor, icke att förglömma! Misstänker att dessa två förslag inte lever upp till detta kriterium…?

    Skämt åsido – jag börjar firandet på studs!

    (På tiden att jag besöker din blogg, kände jag, har sett ditt namn figurera lite här och var… Tar mig en kik!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s