Trädgårdar i vintertid

9127116271Nähä, jaha, ska en kanske ta och recensera någon av de böcker som jag läser ut men sedan glömmer skriva om? Jag börjar med Donald Norfolks Läkande Trädgårdar, bara för att det är den jag är minst sugen på att skriva om. Det är ingen dålig bok, per se, men Norfolk har ett högtidligt språk och en spiritualitet som är väl överdriven i min smak. Hela grejen med trädgårdsdyrkan och att se Gud i varenda ros och viol verkar vara på modet just nu men jag har personligen väldigt svårt för sådant. Jag kan uppskatta en ros för att det är en ros.

Egentligen tror jag att den här boken gör sig bäst för människor som inte redan bor i skogen och uppskattar naturen. De mesta som Norfolk skriver om är sådant en kommer på av sig själv om du är ute i naturen tillräckligt mycket, så för någon som mig, som spenderar större delen av min fritid i trädgården uteblir överraskningarna. Kanske skulle den fungera att läsa pö om pö. När den sträck-läses blir den nämligen lite väl träig och tråkig fram mot slutet.

Men ja, om du vill starta en trädgård samt känner dig lite allmänt new age-aktig är detta säkerligen en bok du kommer uppskatta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s