The Black Arts

booksDet var ett tag sedan jag läste ut Richard Cavendish bok som berör allt från astrologi till kabbala till häxkonst, men jag har inte dragit mig för att recensera den förrän nu.

Detta är faktiskt en av de bästa böcker jag läst i ämnet än så länge. Cavendish har en neutral inställning till ämnet och är varken sensationsinriktad eller svartmålande. Det finns en del detaljer i texten som irriterar mig, som uttalandet att all magi utförs i Jahves namn, men på det stora hela ger den en bra överblick på ämnet.

Ytligt anser jag att det är en smått konstig blandning att slå ihop och kalla svartkonst. Jag kan tycka att astrologi och numerologi är väl harmlösa ämnen att rada upp bredvid nekromantik och rituell magi, men det är väll en perspektiv fråga.

Främst rekommenderar jag denna bok för intresserade nybörjare. Har du läst mycket om häxkonst och svarta mässor kommer denna bok göra noll och inget för dig. Det den ger är en utmärkt men kortfattig överblick på magins historia och framväxt. Upplägget är bra, språket är fantastiskt och lättförstått. En av få böcker jag varmt kan rekommendera er att läsa.

Låt mig avsluta med detta insiktsfulla citat:

”If you have never been curious about magick, I’m not sure if you have ever been curious at all” 

Annonser

One response to “The Black Arts

  1. Spännande sida du har Idun!

    En äkta häxa som bor i skogen med sin katt? Det är ju nästan för bra för att vara sant! ;-)
    Nej men skämt åsido… Du verkar leva ett spännande liv och ha god boksmak. Kommer nog titta in här med jämna mellanrum och se vad du har för dig…

    Långa dagar och ljuva nätter/ Samuel Varg Thunberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s