Det jag försöker förmedla är att jag vill inte veta av er!

Jag fick just veta via Anna Blixts blogg att svt ska införa tv-licens på datorer och surfplattor. Jag hade inte hört om detta, vilket bara gör mig ännu mera arg.

Kära SVT. Det finns en anledning till att jag aldrig köpt en tv. Inte ens den där klumpen för 50 kronor jag har sett nere i loppis-källaren. Anledningen är att jag hatar tv. Jag hatar de värdelösa programmen, jag hatar de ännu mer värdelösa filmerna, jag hatar inte era dokumentärer, men jag kan få tag på bättre på annat håll. Det var därför jag aldrig köpte en tv. För att jag hatar tv.

När jag köpte en dator gjorde jag det av många anledningar. För att kunna skriva bloggar, och för att kunna läsa andras. För att kunna spela, för att kunna läsa nyheter och för att hålla koll på nya boksläpp. Jag skaffade en dator så jag kan använda bibliotekets hemsida, så att jag kan ladda upp och få feedback för mina kollage på tumblr. Jag skaffade inte en dator så att jag ska kunna titta på SVT-program.

Jag har svårt att tro att det finns en enda människa vars primära syfte med en dator är SVT:s hemsida. Det hade ju varit fruktansvärt opraktiskt. Vill du titta på tv köper du ju en tv. Jag nyttjar inte eran tjänst på något vis, så varför skulle jag betala den. Det är som att jag skulle betala för en internetuppkoppling trots att jag inte har en dator, och sedan få höra av internetlevarentören att ”Jamen, du kan ju skaffa en dator”.

Jag tänker fan inte betala licens för den här datorn. Glöm det. Hade SVT varit en fantastisk kanal med bra utbud skulle jag kunna gå med på det och tänka att jaja, det är ju för allas skull. Men SVT är fan inte bra längre. Det är bara skitprogram och repriser. Lägg ner fabriken, eller gräv upp den gamla produktionen med rötterna och ersätt den med nytt blod.

ps. ge fan i UR!

Annonser

2 responses to “Det jag försöker förmedla är att jag vill inte veta av er!

 1. nyhetstidningen

  Hur tittar du på UR?
  Hur kan du vet hur teveprogrammen är om du aldrig tittar på TV?
  Är det tredjehandsuppgifter? I så fall är dessa inte relevanta….

  • Jag har tittat på UR på universitetet som en del i undervisningen, klart det inte är tredjehandsuppgifter…
   Jag vet för övrigt att det är många skolor i detta land (både gymnasium och grundskolor) som använder UR-program i sin undervisning. Som jag har förstått det kommer även skolor behöva betala tv-licens för att i framtiden få visa dessa program, kontentan av detta är att många skolor helt enkelt kommer skita i UR, vilket jag tycker är synd, då det trots allt finns massvis med undervisande program därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s