Jag kapitulerar

femtio-nyanser-av-morker

Jag brukar försöka att läsa klart böcker, även de dåliga men nu ger jag baske mig upp. Maken till intetsägande, dötrist, totalt värdelös bok har jag inte hållit i min hand sedan.. pja… min incident med David Gibbins faktiskt. Jag förstår nada av alla recensioner som skrivits om denna bok. Den är inte sexig, den är inte romantisk, den är inte spännande eller på något vis intressant. Det gör nästan ont att just detta ”internetfenomen” var tvungen att gå i tryck. Det finns mängder med fantastiska fanfiction-författare där ute (lemon_sprinkles till exempelt, att den kvinnan inte har kontrakt ännu är ett mysterium).

Jag är så otroligt trött på söt tjej+söt kille+knallröd passion konceptet nu. Jag förstår inte exakt vad som är så fantastiskt med just den här serien. Är det bara jag som läser den och hittar en medioker handling med en djupt problematisk relation på toppen? Är det meningen att jag ska bli kåt av Mr. Grey? Jag vill slå honom i ansiktet, det är ungefär så långt min passion sträcker sig. Jag har läst nästan halva boken men nej det här är inte värt min tid. Adjö E. L. James må vi aldrig ses igen.

ps. Hur många kvinnor känner ni som, om de ser en snygg kille på stan, tvärstannar för att med öppen mun följa honom med blicken tills han är borta? Exakt hur många skulle jag vilja veta. För jag känner noll. Men i E. L. James värld är det tydligen ett helt normalt beteende.

Annonser

7 responses to “Jag kapitulerar

 1. Håller helt klart med dig! Jag försökte läsa hela boken, gav upp efter halva..

 2. åh nej! Jag som har hört så mycket gott om den boken från flera vänner och bekanta (dock har de flesta ett milt litteraturintresse så de är inte fullt trovärdiga) attans jag hade tänkt att beställa alla tre på en gång. Nu avvaktar jag nog :P

  • Eller bara beställa första boken, kanske, ifall att du inte gillar dem.
   Jag skulle aldrig rekommendera dem, haha, men det kan ju vara intressant att få veta vad exakt det är alla andra läser :)

 3. Jag tror att alla som snackar skit om den boken egentligen gillar den, mycket.

  ”ps. Hur många kvinnor känner ni som, om de ser en snygg kille på stan, tvärstannar för att med öppen mun följa honom med blicken tills han är borta?”
  Välkommen, det där är väldigt vanligt att man ser män göra i filmer och tv. Jag känner inte heller någon som skulle göra så. Kanske Ashmed och mohammed från mellanöstern….

  • Tack, men jag har kompetens att själv avgöra huruvida jag gillar något eller inte.
   Jag struntar fullkomligt i om det är vanligt på andra ställen, jag recenserar denna bok och inte hela Hollywood.
   Din rasism får du för övrigt lämna hemma om du ska kommentera på min blogg igen. Upprepar du det misstaget kommer din ip-adress spärras omedelbart.

 4. Pingback: Tematrio: Dåligt enligt mig | Skuggornas Dotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s