Startenkät

Jag är ju helt ny här, men tro inte att jag inte haft ett öga på er andra bokbloggare. Tyst i ett hörn har jag betraktat er under nästan ett års tid. Hur som helst, enkäter verkar vara populära bland bokbloggare, så vad skulle väll vara ett bättre sätt att presentera mig än genom just en enkät?

Förflutet

_MG_6101

Hur gammal var du när du började läsa?
Jag var löjligt pluttig när jag började läsa. Det jag vet med säkerhet är att jag var sex år gammal när jag började i ettan. Anledningen till att jag började ett år tidigare var för att jag redan kunde läsa och skriva flytande. Så antagligen var jag väl typ 5 år när jag började läsa ordentligt.

Vad är titeln på den första bok du läste?
Det är antingen Trollbarnens Sommar, Petter och Lottas jul eller Solägget. Tyvärr kan jag inte säga säkert vilket av dem, men jag satsar en 50-öring på Trollbarnen.

_MG_6117

Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Jag är en sådan där vidrig plugg-unge som alltid har älskat att läsa. Det var dock när jag var 10 år och fick en samlad utgåva av Tolkiens verk som jag blev riktigt passionerad. Det var också då jag började läsa fantasy.

Vilket är det tidigaste minnet du har av läsning?
Det är när jag var i sommarstugan och läste Narnia. Minns inte hur gammal jag var men jag sprang runt och lekte krig resten av sommaren.

Nutid

Hur många böcker äger du just nu?
*springer iväg och räknar i två timmar* Jag känner mig som en kapitalist när jag säger det men 1164 stycken (plus minus några felräkningar). Det är ju helt sjuukt! När har jag samlat på mig dessa böcker?!

Vilken av dem är din favorit?
Hela Det Mörka Tornet serien och Namnbrunnen av Inger Edelfeldt.

_MG_6114

Vilken av dem ogillar du mest?
Atlantis av David Gibbins. Jag ska döda den boken någon dag när jag har tid.

Vilken är din favoritgenre?
Fantasy och skräck. Helst blandade. Jag gillar inte urban fantasy och jag gillar inte gulliputt.

Hur ofta läser du?
Varje dag oftast. Såvida jag inte har något bus för mig eller är sjuk.

Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Vuxenböcker. Kanske ungdomsböcker ibland, om de är groteska, men aldrig barnböcker. Ungdoms och barnböcker är alltid så snälla och enkla.

Snabb, medelmåttig eller långsam läsare?
Jag är nog medelmåttig. Jag gör inget annat snabbt så jag kan inte tänka mig att min läsning skulle vara snabbare än snittet det heller. Jag är som Skalman, gillar inte att stressa.

_MG_9171

Vem är din favoritförfattare och varför?
Det här är ju en klurig fråga. Jag gillar Helene Cixous för hennes språk, Tolkien för hans fantasi och Clive Barker för hans groteskheter.

Pocket eller inbunden?
Jag har MS och är lite svag i kroppen så oftast läser jag eböcker. Annars föredrar jag pockets, dem kan man vika på mitten, mosa ner lite här och där och dessutom är de billiga.

Vem är din favorithuvudkaraktär?
Jag hade världens crush på Suldrun i Lyonesse-serien när jag var liten, men hon dog ju tyvärr. Annars gillar jag Sansa i A Song of Ice and Fire – serien mycket. 

_MG_6111

Vem är din favoritskurk?
Alla skurkar är min favoritskurk. Vem tusan annars ska ge mig blod, död och förtvivlan? Måste jag välja så blir det kanske Monon Blaine från De Öde Landen, han (den?) är så jäkla obehaglig. Faktiskt är nog mina favoritskurkar de svin som min hjärna själv fantiserar ihop.

Hur långa böcker brukar du vanligtvis läsa?
Kanske ungefär 400-1000 sidor. Jag gillar inte för korta böcker men jag vill ju inte sitta med 5000 sidor heller.

_MG_6106

Framtid

Ser du dig själv ha en karriär inom litteraturen?
Det är klart att en vill bli författare, jag är dock tveksam till om jag har diciplin nog för det jobbet. Jag skulle ju gärna bli bibliotekarie, men det vet en ju inte, hur länge bibliotek finns kvar.

Tror du att läsplattor kommer ta över de fysiska böckerna?
Jag tror att fysiska böcker kommer finnas kvar för arkivering (om inte annat  tänker jag kräva att böcker trycks i arkiverings-syfte). Jag tror dock att folk kommer ha mindre och mindre böcker i sina hem. Det är så det har fungerat med allting annat så jag kan inte se varför böcker skulle vara annorlunda.

Kommer du att introducera läsning för dina framtida barn?
Mycket tveksamt om det blir några framtida barn men OM jag får barn så är det klart jag kommer ge dem böcker. Jag kommer dränka dem i böcker.

_MG_6129

ps. Denna enkät är skamlöst stulen från BookObsession

Annonser

4 responses to “Startenkät

  1. Haha, jag spenderade också somrar med att leka krig i lite fantasystil när jag var yngre :). Och när det gäller ringen och Guldfynd blev jag faktiskt väldigt förvånad när jag hörde var den kom från, hade ingen aning om att de brukade syssla med sånt!

  2. Oh den här enkäten måste jag nog stjäla från dig! :) Hoppas att det är okej (jag länkar givetvis)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s